Održan XII đački pešački maraton.
  • 21.10.2019.godine    
  • izveštava Vladimir Krstić  
vesti ljubovija planinarsko alpinizam

Dana 19.10.2019.godine u organizaciji Sportskog saveza opštine Ljubovija i planinarskog kluba “Torrnička Bobija“ održan je dvanaesti po redu Đački planinski maraton. Da ova sportska manifestacija iz godine u godinu sve više raste pokazao je i rekordan broj učesnika na ovom maratonu.

Rutu od 14 kilometara prešlo je oko 250 učesnika koji su mogli da uživaju u prelepim vidikovcima na planinskoj lepotici opštine Ljubovija, planini Bobiji. Lepo vreme omogućilo je učesnicima maratona da uživaju u impozantnom pogledu koji se pruža sa brojnih vidikovaca na Bobiji.

Sportski savez opštine Ljubovija i PK “Tornička Bobija” nastoje da kroz ovakve manifestacije približi decu prirodi i podseti ih koliko je bitan boravak u prirodi i naša veza sa njom.U prilog tome ide i podatak da je učešće u ovoj manifestaciji uzelo oko 120 dečaka i devojčica učenika osnovnih i srednjih škola što govori u prilog tome da je osnovni cilj ove manifestacije ispunjen. Pored 150 učesnika iz naše opštine, učešće na ovoj manifestaciji uzela su i planinarska društva iz Vršca, Stare Pazove, Beograda, Malog Zvornika, Smedereva i Banja Luke koja su na taj način dala poseban doprinos ovoj manifestaciji.

vesti ljubovija planinarski maraton
vesti ljubovija planinarski maraton
vesti ljubovija planinarski maraton
vesti ljubovija planinarski maraton