Vršac odneo bodove iz Ljubovije.
  • 11.11.2019.godine    
  • izveštava Vladimir Krstić  
vesti ljubovija opstina košarka

U okviru 6.kola Druge ženske lige Srbije, košarkašice “Ljubovije” dočekale su ekipu KK “Vršac”. Mlada ekipa “Ljubovije” pružila je veliki otpor favorizovanim gošćama koje su tek nakon produžetka uspele da slave rezultatom 91:96 (21:17; 15:23; 27:26; 19:16; 9:14).

Oko 150 gledalaca prisustvovalo je odličnoj utakmici u kojoj je domaća ekipa propustila ogromnu priliku da stigne do prve prvenstvene pobede. Tokom čitave utakmice viđena je velika borba u kojoj su domaće košarkašice konstantno “ jurile” prednost gostujuće ekipe. Nagrada za veliki trud koje su uložile mogla je da stigne četiri sekunde pre kraja regularnog dela utakmice. Pri rezultatu 82:82, najbolja igračica domaće ekipe na ovoj utakmici Iva Perić propustila je da realizuje dodatno slobodno bacanje i na taj način donese pobedu domaćoj ekipi. U dodatnih 5 minuta utakmice bolje su se snašle iskusnije gošće koju su slavile rezultatom 91:96.

Najekasnija u redovima domaćina bila je fenomenalna Iva Perić koje uspela da postigne 42 poena i ostvari indeks korisnosti 53. U narednom kolu ljubovijske košarkašice gostuju u Srbobranu.