Turnir u basketu 3x3 "Drinska regata 2021 Ljubovija"
  • 08.07.2021.godine    
  • izveštava Vladimir Krstić  
kosarka ljubovija opstina turizam

U periodu od 06.07.-07.07.2021.godine na otvorenom košarkaškom terenu SŠ “Vuk Karadžić” u Ljuboviji održan je turnir u basketu 3H3. Turnir je organizovao Sportski savez opštine Ljubovija u saradnji sa KK “Ljubovija”. Pokrovitelj turnira je opština Ljubovija. Učešće na ovogodišnjem turniru uzelo je 19 ekipa u četiri uzrasne kategorije. Pored ekipa iz Ljubovije učešće na ovogodišnjem turniru uzelo je i nekoliko ekipa iz Bratunca. Tokom dva dana brojni ljubitelji košarke imali su priliku da vide odličan basket. Ispunjene tribine, veliki broj dece učesnika je slika koja je dominirala tokom trajanja turnira.

U kategoriji dečaka rođenih 2010.godine i mlađih najviše je pokazala ekipa “Antanta” koja je u finalnoj utakmici savladala ekipu “Mambe”.Bronzana medalja pripala je sjajnoj ekipi TDI koju su činile devojčice.

U kategoriji dečaka rođenih 2008.godine i mlađih odigrano je sjajno finale u kojem je slavila ekipa KK “Bratunac” koja je savladala domaću “Mladost”.Treće mesto i bronzanu medalju osvojila je ekipa “Lavovi”.

U ženskoj konkurenciji igračice košarkaškog kluba “Viva” pokazale su najviše. U kategoriji devojčica rođenih 2006.godine i mlađih više nego ubedljivo do titule prvaka stigla je ekipa “Viva 2”. Njihove klupske saigračice koje su nosile naziv “Viva 3” stigle su do druge pozicije dok je treće mesto pripalo ekipi “Ljubovija 1”.

Poslednja utakmica na turniru odigrana je u konkurenciji devojčica rođenih 2004.godine i mlađih. U finalnoj utakmici sastale su se ekipe Ljubovija i “Viva 1”. U odličnoj utakmici, devojčice koje su ranije osvojile titulu u mlađoj uzrasnoj kategoriji, stigle su do šampionske titule i u starijoj savladavši ekipu “Ljubovije”.Treće mesto zauzela je ekipa “Ljubovija 1”.Nagrade najuspešnijim ekipama uručili su predsednik opštine Ljubovija Milan Jovanović, predsednik košarkaškog kluba “Ljubovija” Sreto Perić i predsednik Sportskog saveza opštine Ljubovija Saša Marković.

Slika koja je viđena na turniru u basketu podsetila je na neka davna vremena kada je košarkaški teren bio ispunjen i kada se čekao red kada će se neki od koševa osloboditi. Sportski savez opštine Ljubovija se ovim putem zahvaljuje svima koji su pomogli organizaciju turnira u basketu:opštini Ljubovija-generalnom pokrovitelju turnira, KK “Ljubovija” partneru u organizaciji turnira, sudijama turnira Veri Janjić i Mariji Krstić, SŠ “Vuk Karadžić”, sponzorima STR “Perig” i piceriji “Strip” .

.