Završen turnir u šahu
  • 05.07.2021. godine    
  • izveštava Vladimir Krstić  
vesti ljubovija sah drina turizam

U sklopu sportskih takmičenja koja se organizuju povodom Drinske regate, Sportski savez opštine Ljubovija u saradnji sa šahovskim klubom “Drina" organizovao je brzopotezni turnir u šahu. Turnir je održan dana 02.07.2021.godine sa početkom od 17,00 časova u Domu penzionera u Ljuboviji. Pokrovitelj turnira je opština Ljubovija.

Ućešće na turniru uzelo je 24 igrača. Pored igrača iz Ljubovije, učestvovali su i igrači iz Bratunca, Srebrenice, Loznice, Lešnice, Prnjavora, Lipolista... Turnir je otvorio Generalni sekretar Sportskog saveza opštine Ljubovija Vladimir Krstić. Nakon 9 kola koja su odigrana po švajcarskom sistemu dobili smo najuspešnije takmičare.

Šampionski pehar i nagradu od šest hiljada dinara osvojio je Jevrem Marković iz Lešnice sa osam osvojenih poena. Drugo mesto i nagrada od pet hiljada dinara pripala je Novici Trifunoviću iz Lešnice. Treće mesto zauzeo je Đorđe Stojanović iz Bratunca. Predsednik ŠK”Drina" Milan Josipović zauzeo je četvrto mesto dok je peto mesto zauzeo Željko Jovanović iz Bratunca. Nagrada za najmlađeg učesnika pripala je Petrović Mihailu iz Ljubovije dok je nagradu za najstarijeg učesnika dobio Gačević Božidar.

Nagrade najuspešnijim takmičarima uručio je predsednik opštine Ljubovija Milan Jovanović. Sportski savez opštine Ljubovija se ovim putem zahvaljuje svim učesnicima na učešću kao i”Domu penzionera" na ustupljenom prostoru.

turnir sah turnir sah