Finale turnira MF 150 godina osnivanja opštine.
  • 04.06.2021.   
  • izveštava Vladimir Krstić  
vesti ljubovija opstina turnir

ŽUTA PODMORNICA POTOPILA RIVALE

Finalni dan turnira u malom fudbalu organizovanog povodom obeležavanja 150 godina od proglašenja opštine Ljubovija doneo je izuzetno uzbudljivu završnicu. Dana 02.06.2021.godine odigrane su polufinalne utakmice, utakmica za treće mesto i finalna utakmica. U predigri polufinalnih utakmica nastupile su selekcije petlića i pionira FK Drina iz Ljubovije. Više neizvesnosti očekivalo se u utakmicama polufinala u kojima je ekipa Marinjo savladala ekipu FK Drina omladinci rezultatom 5:0 dok je identičnom razlikom slavila ekipa Žuta podmornica protiv OŠ “Petar Vragolić” rezultatom 8:3.

Uzbuđenje i neizvesnost koje smo očekivali u finalnim viđeno je u utakmici za treće mesto i u finalu. Do pehara namenjenog trećeplasiranoj ekipi stigla je OŠ “Petar Vragolić” slavivši nakon boljeg izvođenja penala, regularni deo utakmice završen je rezultatom 3:3. Finalna utakmica bila je neizvesna do samog kraja.Pobednički pehar osvojila je ekipa Žuta podmornica koja je savladala ekipu Marinjo rezultatom 2:1.

Za najboljeg golmana turnira proglašen je Milošević Mateja iz ekipe FK Drina omladinci, najbolji strelac turnira je Pavlović Bogosav iz ekipe OŠ “Petar Vragolić” sa sedam postignutih golova dok je najbolji igrač turnira Nešković Marko iz ekipe FK Drina omladinci. Nagrade najuspešnijima uručili su predsednik Sportskog saveza opštine Ljubovija Saša Marković i predsednik opštine Ljubovija Milan Jovanović

Sportski savez opštine Ljubovija se ovim putem zahvaljuje piceriji “Strip” i piceriji “H4” koje su pomogle organizaciju ovog turnira donacijom vaučera za finaliste.

Na poluvremenu finalne utakmice upriličen je doček za žensku košarkašku selekciju Osnovne škole “Petar Vragolić” iz Ljubovije koja je na republičkom takmičenju u košarci osvojila veliko treće mesto. Tom prilikom direktor Osnovne škole Vasilije Đukanović i predsednik Opštine Ljubovija Milan Jovanović uručili su prigodne poklone košarkašicama i treneru Nebojši Vasiću. Sportski savez opštine Ljubovija ovim putem upućuje čestitke na velikom uspehu igračicama, treneru i OŠ “Petar Petar Vragolić”.

vesti ljubovija opstina turnir vesti ljubovija opstina turnir vesti ljubovija opstina turnir vesti ljubovija opstina turnir

ODRŽANA ŠAHOVSKA SIMULTANKA I PROMOTIVNI TRENING DISCIPLINE TAKMIČENjA U OBARANjU RUKE

U sklopu proslave obeležavanja 150 godina od proglašenja opštine Ljubovija, Sportski savez opštine Ljubovija u saradnji sa šahovskim klubom “Drina" organizovao je šahovsku simultanku za učenike osnovnih i srednjih škola. Simultanka je održana na platou Srednje škole “Vuk Karadžić" u Ljuboviji. Učešće u ovom događaju uzelo je 11 dečaka. Prisutnim učesnicima se najpre obratio predsednik opštine Ljubovija Milan Jovanović koji je ukazao na značaj šahovske igre u razvoju intelektualnih sposobnosti i mogućnosti koje šahovska igra pruža. Simultanku su sa učenicima odigrali predsednik šah kluba “Drina" Milan Josipović i predsednik opštine Milan Jovanović. Po završetku druženja uručene su diplome, šahovska literatura i promotivni materijal svim učesnicima. Iste su uručili predsednik opštine Ljubovija, milan Jovanović, predsednik Sportskog saveza opštine Ljubovija Saša Marković i predsednik ŠK “Drina" Milan Josipović.

Nakon šahovske simultanke održan je drugi promotivni trening discipline takmičenja u obaranju ruke. Trening je održao predsednik Srpske unije za obaranje ruke Miloš Zeljić kojem se ovim putem zahvaljujemo

vesti ljubovija opstina turnir vesti ljubovija opstina turnir

ZAVRŠEN PROGRAM SPORTSKIH TAKMIČENJA POVODOM OBELEŽAVANJA 150 GODINA OD PROGLAŠENJA OPŠTINE LJUBOVIJA

Revijalnom košarkaškom utakmicom imeđu kombinovane selekcije profesora i nastavnika SŠ “Vuk Karadžić” i OŠ “Petar Petar Vragolić” sa jedne i košarkaškog kluba Ljubovija sa druge strane, završen je program sportskih takmičenja organizovanih povodom obeležavanja 150 godina od proglašenja opštine Ljubovija. Nakon revijalnih odbojkaških, fudbalskih utakmica, turnira u stonom tenisu, malom fudbalu, šahovske simultanke, takmičenja u obaranju ruke došao je red i na košarku. Pred punim tribinama otvorenog košarkaškog terena odigrana je izuzetno zanimljiva utakmica koja je imala prvenstveno zabavni karakter.Puno smeha, lepih poteza i atraktivnih poena mogla je da vidi mnogobrojna publika koja je prisustvovala ovom meču. Ne treba zaboraviti ni sjajnog voditelja programa Aleksandra Renovčevića koji je atmosferu dovodio do usijanja izazvavši smeh posetilaca. Na poluvremenu utakmice, predsednik košarkaškog kluba Ljubovija Sreto Perić uručio je zahvalnicu najboljem strelcu jedinstvene kadetske lige Srbije Valentini Vasiljević.

vesti ljubovija opstina turnir vesti ljubovija opstina turnir